Pregària i reflexió del matí

Bon dia!

Comencem el dia en el nom del pare, del fill, i de l'Esperit Sant.

Amén.

dilluns, 23 de setembre del 2024

DIMECRES, 25 SETEMBRE (EMOCIONS)

 PREGÀRIA


https://lh3.googleusercontent.com/xPdeb4xNBvyaA7rQJzaEolSWoJcVLGDeO7u2yAhjs83_RYLV7dJ5QJ8qpXOCkxoaxJfXBQ4F8RH0-I4lE4QhyfiupnAncgTfP2XrCC2_L4GO2X2wE_KLAIMZeWXaGA


(Ben asseguts i relaxats , fem dues respiracions fondes i tanquem els ulls.  Ens acompanya una música suau que ens ajuda a sentir-nos ben acollits i còmodes… Escoltem a la mestra dient:)


HOLA AMIC JESÚS!

AVUI ET DONO GRÀCIES PER TOTA LA MEVA FAMÍLIA, 

PERQUÈ M’ENSENYEN A PORTAR-ME BÉ, 

PERQUÈ ENS ESTIMEM MOLTÍSSIM 

I PERQUÈ ENS HO PASSEM BÉ JUNTS.



CANÇÓ:  “La família”

https://drive.google.com/file/d/1CQJhObdqSFpXFYJhiIl22Zr2kqXu7iSp/view?usp=sharing



Hola Bon dia!!! Esperem que estigueu molt contents de tornar d'aquests dies de festa major i que ben segur haureu gaudit de totes les activitats que han proposat!!! Segur que durant aquests dies heu tingut una barreja d'emocions... Penseu i contesteu aquestes preguntes... - Heu tingut por? (del foc, dels petards, de les bèsties, o les màscares dels 7 pecats capitals...) - Heu sentit alegria? (de veure els gegants, de menjar un bon gelat, de ballar amb la música...) - Heu sentit tristesa? (les festes s'acaben i hem d'esperar un any per tornar a gaudir-les...) - Heu sentit l'emoció de la sorpresa? (veure un pilar ben alt...,) - Heu sentit ràbia? (no heu pogut veure la víbria, o no heu pogut gaudir d'algun moment especial...?) - I l'amor i estimació? Comentar-ho amb els companys. Potser a tu t'ha fet por una cosa i al teu company un altre. Cal respectar les emocions de tots, les emocions no són les mateixes per tothom. Avui, i per acabar la setmana de la nostra festa de Santa Tecla, us presentem un VÍDEO ballar i gaudir de la cercavila petita de Santa Tecla.

https://www.youtube.com/watch?v=FDZgs6WWxac



DINÀMICA I3:


Mitjançant el conte del “ Monstre de colors”, presentarem aquest personatge per anar introduint i relacionant les emocions amb cada color corresponent. 

Expliquem que cada emoció que sentim la podem relacionar amb un color per poder  identificar-la millor.

(Podeu preparar a la classe un racó per anar treballant el monstre de colors. Recordeu que estan els peluixos dels monstres de colors per anar presentant les emocions)


VÍDEO MONSTRE DE COLORS:

 https://www.youtube.com/watch?v=L0coPOPYbp4








DINÀMICA I4: ENDRECEM LES EMOCIONS

Presentem els contes de I3 per introduir les emocions de l´alegria, la tristesa i la ràbia. 

Narrem els contes i comentem les situacions aparegudes en els contes. I relacionem cada conte amb el monstre corresponent. Els contes són: “Feliç aniversari” , “On és l'osset “  i  “Tu no, jo primer”.


Si voleu i us queda temps podeu repassar el conte del “Monstre de colors”.


VÍDEO MONSTRE DE COLORS: https://www.youtube.com/watch?v=L0coPOPYbp4



DINÀMICA I5:


 Anem a repassar i recordar les emocions.

Ja sabeu que el Monstre de colors ens ensenya que cada emoció té un color i que cada emoció representa un sentiment que ens apareix en algunes situacions i podem reaccionar de moltes maneres, unes bones i d’ altres no tant. Hem d’ anar aprenent a gestionar-les i saber que sentim i que podem fer per controlar-les positivament.

Per tal de recordar-les escoltarem el conte : “l’ esquirol endreça les emocions”






Joc de classificar les emocions.

- 1. Minimonstres de colors i targetes d’ expressió de les emocions. Posar cada targeta amb el monstre corresponent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada